Brownie
Składniki:
375 g Masła Extra Włoszczowskiego
375 g gorzkiej czekolady (70%)
6 jajek
1 i ½ szklanki cukru
1 i ⅓ szklanki mąki pszennej
1 cukier waniliowy
Sposób przygotowania:
Czekoladę rozpuścić z Masłem Extra Włoszczowskim w kąpieli wodnej ( tzn. postawić mniejszy garnek na większym, w którym jest gotująca się woda. Spód garnka z czekoladą i masłem nie może dotykać wody). W misce mikserem ubić jajka z cukrem waniliowym. Dodać przestudzoną, czekoladową masę. Zmiksować. Dodać mąkę i miksować do połączenia składników. Blaszkę (33x23 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać masę. Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 180 °C ok. 25 minut (powierzchnia ciasta ma być wypieczona i sucha, ale nie należy sprawdzać go patyczkiem. Ciasto jest wilgotne w środku).
375 g Masła Extra Włoszczowskiego
375 g gorzkiej czekolady (70%)
6 jajek
1 i ½ szklanki cukru
1 i ⅓ szklanki mąki pszennej
1 cukier waniliowy
Sposób przygotowania:
Czekoladę rozpuścić z Masłem Extra Włoszczowskim w kąpieli wodnej ( tzn. postawić mniejszy garnek na większym, w którym jest gotująca się woda. Spód garnka z czekoladą i masłem nie może dotykać wody). W misce mikserem ubić jajka z cukrem waniliowym. Dodać przestudzoną, czekoladową masę. Zmiksować. Dodać mąkę i miksować do połączenia składników. Blaszkę (33x23 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać masę. Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 180 °C ok. 25 minut (powierzchnia ciasta ma być wypieczona i sucha, ale nie należy sprawdzać go patyczkiem. Ciasto jest wilgotne w środku).