Chleb z 1 kg twarogu

Chleb z 1 kg twarogu

Składniki:
  • 1 kg twarogu półtłustego OSM Włoszczowa
  • 5 jajek
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 500 g płatków owsianych
  • 50 g nasion chia
  • 80 g pestek dyni
  • 80 g słonecznika
Przygotowanie:
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj w dużej misce. Przełóż masę do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 190°C (góra–dół) przez 70 minut. Ostudź i ciesz się domowym chlebem bez wyrabiania!  Najlepiej smakuje z dżemem, miodem albo na wytrawnie – z pastą jajeczną lub twarożkiem.

Smacznego!
 
2h czas przygotowania
14-16 liczba porcji

Zobacz Inne Nasze Przepisy

Sernik pistacjowy
Mazurek serowy
Chlebek twarogowy z ziołami i suszonymi pomidorami
Wysokobiałkowy chleb bez mąki
Sernik baskijski
Pierogi ruskie
Sypane ciasto truskawkowe
Lody maślankowe
Ciasto jogurtowe z malinami
Babka cioci Emilii
Makowiec
Brownie
Zupa cebulowa
Smoothie truskawkowe
Jogurt z nasionami chia
Sernik
Kanapka z pesto z awokado i serem
Racuchy
Chłodnik
Napój ogórkowy
Facebook
Youtube