
Chleb z 1 kg twarogu
Składniki:
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj w dużej misce. Przełóż masę do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 190°C (góra–dół) przez 70 minut. Ostudź i ciesz się domowym chlebem bez wyrabiania! Najlepiej smakuje z dżemem, miodem albo na wytrawnie – z pastą jajeczną lub twarożkiem.
Smacznego!
- 1 kg twarogu półtłustego OSM Włoszczowa
- 5 jajek
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1,5 łyżeczki soli
- 500 g płatków owsianych
- 50 g nasion chia
- 80 g pestek dyni
- 80 g słonecznika
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj w dużej misce. Przełóż masę do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 190°C (góra–dół) przez 70 minut. Ostudź i ciesz się domowym chlebem bez wyrabiania! Najlepiej smakuje z dżemem, miodem albo na wytrawnie – z pastą jajeczną lub twarożkiem.
Smacznego!