Racuchy

Racuchy

Racuchy

Składniki:
Kefir włoszczowski
4 łyżki mąki
1 jajko (roztrzepane)
szczypta soli
kilka truskawek
cukier puder

Przygotowanie:
Cztery pierwsze składniki zmieszać ze sobą. Masę (o konsystencji śmietany) wlać na gorący olej. Ukształtować małe, okrągłe porcje i chwilę smażyć. Odsączyć, przełożyć na talerze, posypać cukrem pudrem i udekorować świeżymi truskawkami.
Gotowe!

20 min czas przygotowania
4-6 liczba porcji

Zobacz Inne Nasze Przepisy

Babka cioci Emilii
Makowiec
Brownie
Zupa cebulowa
Smoothie truskawkowe
Jogurt z nasionami chia
Sernik
Kanapka z pesto z awokado i serem
Chłodnik
Napój ogórkowy
Facebook
Youtube