Ciasto jogurtowe z malinami

Ciasto jogurtowe z malinami

Składniki:

filiżanka Jogurtu Naturalnego włoszczowskiego (do 200 g)
3 filiżanki mąki
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 filiżanki cukru
1 łyżka cukru waniliowego
3 jaja
1 filiżanka oleju roślinnego
cukier puder do posypania po wierzchu
300 g malin
 

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Do pierwszej miski przełożyć jogurt, do drugiej miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier, cukier wanilinowy i dokładnie wymieszać.
Do miski z jogurtem dodać jajka i olej, następnie wymieszać. Całość przelać do drugiej miski delikatnie mieszając do uzyskania jednolitej masy.
Masę wyłożyć do tortownicy o średnicy ok. 24 cm, dodać maliny i piec przez ok. 35 minut. Po upieczeniu, wierzch ciasta można posmarować Jogurtem Naturalnym włoszczowskim i/lub posypać cukrem pudrem.

Smacznego!
ok 1 h czas przygotowania
10-12 liczba porcji

Zobacz Inne Nasze Przepisy

Lody maślankowe
Babka cioci Emilii
Makowiec
Brownie
Zupa cebulowa
Smoothie truskawkowe
Jogurt z nasionami chia
Sernik
Kanapka z pesto z awokado i serem
Racuchy
Chłodnik
Napój ogórkowy
Facebook
Youtube